header-photo

Any de l'Energia Sostenible




2012 ANY INTERNACIONAL DE L’ENERGIA SOSTENIBLE


La Comissió LIC  ha estudiat els diferents temes proposats per la UNESCO i ens ha semblat que el tema  que s’ajusta més a les nostres possibilitats pedagògiques és el de l’Energia sostenible per a tothom. Considerem que treballar aquest tema des de les nostres matèries  ens pot fer més conscients de la necessitat de cercar noves alternatives a l’obtenció d’energia.

Tractar  des de les nostres assignatures  sobre l’Energia sostenible amb els alumnes requereix una conscienciació i una preparació per part de tots nosaltres. El nostre objectiu primordial és sintonitzar el nostre Institut amb el món, i, per tant, ho hauríem de treballar de manera puntual en algunes activitats i de manera continuada en altres.

La Comissió LIC anirà proposant activitats als diferents departaments pedagògics per tal que aquests treballin amb els alumnes al llarg del curs acadèmic, però també necessitem de les vostres experiències amb propostes més atractives i mesurades segons les edats i formació dels nostres alumnes.

Com hem fet durant altres anys, intentarem finalitzar cada trimestre amb una activitat que englobi aquest tema que pretén ser l’Eix vertebrador de les activitats del nostre centre.

Tanmateix,  la Comissió LIC us convida a tots i totes a fer arribar tota la informació als alumnes i tenir present que l’ús de les energies sostenibles beneficia a tothom.

Per què apostem per l’energia sostenible?

Fer arribar l’energia a tothom, ara per ara, és un dret fonamental. Encara que en el nostre entorn aconseguir l’energia és relativament fàcil, hem de prendre consciència que generem molta contaminació.

D’ altra banda, hi ha una relació molt estreta entre l’energia i el desenvolupament sostenible que posa de relleu la importància d’una energia moderna, molt menys contaminant i eficient per eliminar la pobresa.

És fonamental invertir en l’accés a opcions de tecnologia energètica menys contaminant, i en un futur, amb la capacitat per adaptar-se al canvi climàtic, així com la necessitat de millorar l’accés a recursos i serveis energètics pel desenvolupament sostenible que siguin fiables, de cost raonable, econòmicament viables, socialment acceptables i ecològicament racionals.

OBJECTIUS

. Aprendre què és l’energia sostenible

. Saber la importància de l’energia sostenible en el nostre entorn.

. Cercar estratègies per posar en pràctica l’obtenció de l’energia de manera sostenible.

. Contactar amb grups que treballin amb l’energia sostenible.

. Fer una recerca sobre la implicació dels governs al voltant de l’energia sostenible.

. Cercar estratègies per apropar el concepte d’energia sostenible al nostre alumnat.


0 comentarios:

Publicar un comentario