header-photo

FEM VOLAR DESITJOS INTERCULTURALS


Durant el mes  de maig a l’Institut Corbera, ens dediquem a organitzar la festa de la Interculturalitat, Una festa que els alumnes han anat fent seva i que en cada edició es preparen amb molta il·lusió.

Aquest curs vam afegir un esdeveniment que ha agradat molt. L'activitat va consistir que cada alumne  ha escrit en un paperet un desig relatiu a la bona convivència i els beneficis que ens aporta la diversitat cultural. Alguns han escrit sobre la música, valors d’altres cultures, menjar o simplement un missatge de tolerància davant de l’altre que és diferent culturalment. Aquests missatges els van llançar lligats a uns globus amb l’esperança que algú ho trobi i ens ho faci saber. És una aposta, és un desig i és una il·lusió.

Amb aquesta il·lusió un altre grup ha estat preparant una recepta d’un plat d’algun país llunyà.  Aquesta vegada van preparar plats de Brasil, Corea del Sud, Mèxic, Japó, Romania, i de -comencen a ser clàssics- plats dels Estats Units, França, Anglaterra i Guatemala.

L’activitat es va acabar amb un petit acte. Aquesta vegada es van llegir cinc contes, un per cada continent,  i altres van preparar també cinc peces musicals.

M’agrada aquesta festa, m’agrada veure els alumnes, la il·lusió que hi posen, la creativitat de les seves parades i sobretot m'agrada veure que per a ells el mestissatge és una font de riquesa i de normalitat. Som fruit del mestissatge, som el que som per ser interculturals.


Si has rebut un missatge lligat a un globus, comunica'ns-ho. Ens agradarà saber fins on va arribar.

Escenes durant la preparació de les parades.


Escena de la lectura de contes i de la interpretación de peces músicas del món




0 comentarios:

Publicar un comentario